Роман Абрамович перестав бути найбагатшим власником футбольного клубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роман Абрамович перестав бути найбагатшим власником футбольного клубу

1165
Роман Абрамович перестав бути найбагатшим власником футбольного клубу. Список підкорегувала світова фінансова криза і зміна власників деяких клубів. Власник "Челсі" опустився з першого на третє місце в так званому рейтингу найбагатших акціонерів. З вересня верхній рядок своєрідного п'єдесталу займає шейх із Об'єднаних арабських Еміратів Мансур аль-Нахьян. Чотири місяці тому він купив команду "Манчестер Сіті". Його багатство оцінюється в 15 мільярдів фунтів.
На другому місці власник команди другого дивізіону - "Квінс парк рейнджерс", індійський мільярдер Лакшмі Міттал - 12 мільярдів. Роман Абрамович і його "Челсі" - на третьому місці із сімома мільярдами. Опублікований рейтинг - не більш ніж частина шоу, що супроводжує один із найкращих у світі футбольних чемпіонатів. Прямого зв'язку розмір гаманця власника з кількістю набраних клубом очок не має, відзначив в ефірі Business FM коментатор, футбольний оглядач "НТВ +" Георгій Черданцев:
"Обсяги фінансування відіграють певну роль, але далеко не суттєву, і прикладів тому дуже багато. Якщо взяти сьогоднішній стан справ в англійській прем'єр-лізі, то можна навіть побачити зворотну залежність. Ті клуби, які одержали нових інвесторів, "Манчестер Сіті", наприклад, або "Тотенхем" - вони виступають невдало. "Тотенхем", при тому, що, напевно, це одна з найбагатших команд в Англії, перебуває зараз у зоні вильоту, так що прямої залежності нема".
Світова криза може втрутитися у звичне розміщення команд в англійській Прем'єр лізі, де, наприклад з 1997 року тільки три команди були чемпіонами. Експерти вважають, що якщо, наприклад, Абрамович відмовиться від "Челсі", то команду чекають лихоліття. Найближчим часом багато клубів явно скоротять витрати на покупку нових і дорогих гравців, говорить спортивний коментатор Першого каналу Василь Конов: "Інші, які були, припустимо, ще рік тому, коли по 20, по 30, по 40 мільйонів витрачалося на покупку одного футболіста, у нинішніх реаліях уже неможливі. Усі рахують гроші, і той же лондонський "Арсенал".
Якщо скласти подібний рейтинг серед власників російських клубів, то перше місце з величезним відривом, швидше за все, займе "Газпром", якому належить пітерський "Зеніт". А найбільшим акціонером серед приватних осіб був би названий президент столичного "Спартака" Леонід Федун. Це ще раз доводить, що статок хазяїна не приносить прямих дивідендів. "Зеніт" у минулому сезоні посів п'яте місце, а "Спартак" - 8.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас