Тимошенко вважає НБУ зобов'язаним узгоджувати рефінансування банків з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вважає НБУ зобов'язаним узгоджувати рефінансування банків з Кабміном

Казна та Політика
811
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що Національний банк зобов'язаний погоджувати рефінансування банків з Кабінетом Міністрів. Про це вона сказала на брифінгу в Євпаторії (Крим).
"Однаково йому (НБУ) доведеться виконувати закон", - підкреслила Тимошенко.
При цьому прем'єр вкотре розкритикувала курсову політику НБУ. Прем'єр упевнена, що курс гривні повинен бути на рівні 6,00-6,50 UAH/USD.
Як повідомляло агентство, 9 січня НБУ заявив, що не має наміру виконувати низку норм, передбачених у державному бюджеті на 2009 рік, у тому числі щодо рефінансування банків лише за узгодженням з Кабміном.
На думку НБУ, виконання Нацбанком норм, закладених у держбюджеті-2009, може привести до хаосу в розрахунках між суб'єктами ринку та у цілому в економіці.
Прийнявши закон про держбюджет на 2009 рік, Верховна Рада зобов'язала НБУ погоджувати політику рефінансування з Кабміном.
Президент Віктор Ющенко звернувся з поданням у Конституційний Суд із приводу перевірки конституційності статті 86 закону про держбюджет на 2009 рік, відповідно до якої Нацбанк повинен погоджувати в 2009 році політику рефінансування з урядом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас