Венесуела продовжить постачання дешевого палива у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела продовжить постачання дешевого палива у США

Енергетика
424
Критики стверджували, що ініціатива Чавеса мала лише політичне підґрунтя Венесуельська державна енергетична компанія PDVSA продовжить постачати бідних американців дешевим паливом.
Про це рішення було оголошено через два дні після того, як представники компанії Citgo (дочірнього підприємства PDVSA), що базується в Техасі і безпосередньо забезпечує поставки, офіційно заявили, що гуманітарна програма буде закрита через глобальну кризу і низькі ціни на нафту.
Підкреслюється, що рішення продовжити постачання дешевого палива для бідних американців прийняв особисто президент Венесуели Уго Чавес.
Експерти вважають, що закриття програми, що сам Чавес називав "гуманітарною допомогою", було запропоновано президентові Венесуели як один із заходів щодо зниження державних витрат в умовах кризи, однак згодом він вирішив, що іміджеві витрати такого рішення можуть бути занадто високі.
Соціалістичний режим Венесуели базується на підтримці бідних верств населення і робітничого класу. Таким чином, Чавес хоче підкреслити, що всі дані ним обіцянки і початі програми підтримки будуть виконуватися, незважаючи на зниження світових цін на нафту.
15 лютого у Венесуелі повинен пройти референдум, на якому визначиться, чи зможе Чавес зберегти за собою посаду президента на невизначений термін.
Програму постачання дешевого палива в США критикували як рекламний трюк президента Венесуели з моменту її запуску в 2005 році.
За словами представників венесуельської влади, за минулі роки програма допомогла полегшити становище приблизно 220 тисяч американських сімей з низькими доходами.
Citgo забезпечує паливом зі знижкою 40% сім'ї в 23 американських штатах, включаючи Массачусетс, Огайо і Пенсільванія.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас