У Севастополі припинена подача гарячої води населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Севастополі припинена подача гарячої води населенню

Енергетика
596
У Севастополі у зв'язку з недостатнім тиском газу припинена подача гарячої води населенню, тоді як раніше це планувалося зробити з 10 січня.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам начальник Головного управління житлово-комунального господарства Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Хибученко.
За його словами, "ми сьогодні не добираємо газу, тому вчора було ухвалено рішення припинити із сьогоднішнього дня подачу гарячої води. Тому що ми повинні одержувати 1 млн. кубометрів, а вибираємо порядку 800 тис. кубів, і тиск газу досить низький".
Як відзначив начальник управління, останні "газові" події не можуть не відображатися на забезпеченні природним газом міста, "становище з газом досить серйозне". У той же час, як відзначив представник керівництва виконавчої влади міста, "у нас у Криму є свої газосховища, зокрема Глібовське, газ ми одержуємо з нього, тому той обсяг газу, що добувається Україною, він, взагалі-то, дозволяє забезпечити населення нашим природним газом".
Як повідомляв УНІАН, 5 січня голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин заявив, що з 10 січня в Севастополі з метою економії коштів для придбання природного газу припинять подачу гарячої води населенню. Коментуючи ситуацію з газо- і теплопостачанням міста, він тоді, зокрема, відзначив: "І Севастопольська ТЕЦ, і "Севтеплоенерго" на сьогоднішній день мають ліміти на газ - майже півтора мільйона кубометрів на добу, всі котельні працюють у нормальному режимі. Аварійні ситуації комунальники усували оперативно, що дозволило городянам зустріти свята в теплі. Ми відновили подачу гарячої води. Але вже 10 січня це щастя закінчиться. Нам треба заощаджувати кошти на закупівлю природного газу".
Голова міста також додав, що борг комунальних підприємств за газ уже більше 10 млн. грн., "тому завдання номер один - сплатити борг і домогтися виділення лімітів на другу декаду січня".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас