"Укрзалізниця" оцінює суму пільгових компенсацій з пасажирських залізничних перевезень в 2009 в 424,1 млн. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" оцінює суму пільгових компенсацій з пасажирських залізничних перевезень в 2009 в 424,1 млн. гривень

226
Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" оцінює в 424,1 млн. гривень загальну суму на компенсацію пільгових перевезень пасажирів залізничним транспортом 2009 року.
Про це сказано в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці", текст якого мають Українські Новини.
Зокрема, за розрахунками, сума, необхідна для місцевих органів влади за пільгові перевезення пасажирів, становить 237,9 млн. гривень, для Міністерства освіти і науки за перевезення студентів вищих навчальних закладів і учнів професійно-технічних навчальних закладів - 141,9 млн. гривень і для Міністерства сім'ї, молоді і спорту за перевезення дітей віком від 6 до 14 років - 44,3 млн. гривень.
Крім того, "Укрзалізниця" вважає за можливе перехід на адресні дотації як альтернативну систему надання пільг.
"Цей перехід (на адресні дотації) надасть можливість забезпечити адресність пільг, надасть можливість обліку матеріального стану кожного пільговика, забезпечить прозоре і цільове використання бюджетних коштів...", - сказано в повідомленні.
Відповідно до чинного законодавства, "Укрзалізниця" надає пільговий проїзд 24 категоріям громадян: ветеранам війни і праці, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсіонерам, студентам і учням, дітям та іншим категоріям.
Як повідомляло агентство, "Укрзалізниця" вважає пріоритетом своєї діяльності 2009 року виконання антикризових заходів у залізничній галузі.
Монополіст залізничних перевезень державна компанія "Укрзалізниця" об'єднує 6 залізниць.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас