"Нафтогаз" транспортував до Європи 74 млн куб. м власного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" транспортував до Європи 74 млн куб. м власного газу

Енергетика
962
Україна за 6 діб січня 2009 р. передала європейським споживачам 74 млн куб. м газу з власних ресурсів, повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".
Всього "Нафтогаз" транспортував споживачам Європи через ГТС України за 6 днів січня 1435,9 млн куб. м російського газу. Ще 52 млн. куб. м газу компанія використовувала на технологічні потреби ГТС України. Це повністю відповідає загальному обсягу надходження до ГТС України російського природного газу за цей період - 1488,2 млн куб. м.
"Нафтогаз" відзначає, що для забезпечення роботи перекачуючих агрегатів при транспортуванні російського природного газу по території України необхідні 21 млн куб. м газу на добу, або 126 млн куб. м за 6 діб.
У свою чергу ВАТ "Газпром" сьогодні заявив, що Україна з початку року вкрала більше 86 млн куб. м газу. Зокрема за останню добу - 21 млн куб. м. Крім того російська сторона заявила, що компанія RosUkrEnergo щодня не отримує по 25 млн куб. м газу з ПХГ України, який також призначається європейським споживачам.
Також сьогодні "Газпром" припинив постачання газу до України. Припинення постачань викликало негативну реакцію у країн Євросоюзу, низка з яких вже почав відчувати дефіцит "блакитного палива". Зокрема сьогодні ЄС призвав Росію та Україну негайно відновити постачання газу. Більш того представники ЄС сьогодні заявили про намір втрутитися в газову суперечку у випадку якщо постачання не будуть відновлені 8 січня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас