Збільшення ціни на газ для України викличе зростання тарифів для населення і збитки для підприємств теплоенергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення ціни на газ для України викличе зростання тарифів для населення і збитки для підприємств теплоенергетики

Енергетика
948
Будь-яке збільшення ціни на газ для України загрожує значним зростанням тарифів на житлово-комунальні послуги для населення і збитками для підприємств теплоенергетики, вважає народний депутат від Партії регіонів, міністр житлово-комунального господарства опозиційного уряду Олександр Попов.
"Якщо в січні з'явиться ціна на газ, я сподіваюся, контракт із "Газпромом" буде підписаний, то тарифи на місцях можуть бути підвищені до кінця опалювального сезону. І, виходить, що підприємства, одержуючи газ за новою ціною, будуть працювати з населенням за старими цінами. А це божевільні збитки. Вони тільки зараз становлять близько 1,5 млрд грн", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.
При цьому депутат припустив, що при ціні $250 за 1 тис. кубометрів тарифи на житлокомпослуги збільшаться вдвічі, а ціна $400 за тисячу кубометрів - це "просто катастрофа". Оскільки, за його словами, у державному бюджеті не передбачені дотації.
Крім того, Попов відзначив, що в держбюджеті не врегульовані фінансові взаємини, пов'язані із ціновою політикою на газ.
"Якщо ціна на газ підвищиться, то різко збільшиться і дефіцит місцевих бюджетів", - додав він.
У зв'язку із цим, Попов прогнозує зростання неплатежів бюджетних організацій за спожите тепло.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас