Машина вартістю 4 млн доларів припадала пилом у гаражі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Машина вартістю 4 млн доларів припадала пилом у гаражі

4279
Авто - Type 57S Atalante випуску 1937 року - було виявлено в гаражі доктора Харолда Карра, колишнього армійського хірурга з Ньюкасла. Ця людина, що відрізнялася при житті схильністю до самітності, заповів родичам уміст свого гаража. У ньому, крім "Бугатті" стояли ще класичні "Астон Мартін" та "Ягуар" E-type.
Незабаром - уже в лютому - Type 57S Atalante (вважається, що таких було побудовано всього 17 екземплярів) виставляється в Парижі на торги, які проведе англійський аукціонний дім Bonhams.
Виявив скарб племінник доктора Карра, інженер з Ньюкасла. "Ми просто не могли в це повірити, - говорить він. - Звичайно, ми в захваті і збираємося поділити гроші між членами сім'ї. Яка прекрасна спадщина!"
Спочатку двомісний спортивний "Бугатті" належав графові Хоуї, першому президентові Британського клубу автогонщиків: машина була доставлена йому відразу після складання і перебувала в його володінні вісім років.
Потім граф Хоуї її продав - і автомобіль пару раз перейшов з рук у руки, - доти, поки в 1955 році доктор Карр не купив його в лорда Рідлі, дрібного дворянина із графства Нортумберленд. Після цього протягом декількох років він їздив на "Бугатті", а в 1960 році поставив його в гаражі - і більше не чіпав до самої своєї смерті. Пробіг автомобіля дивно малий: 26 тисяч миль (42 тисячі кілометрів).
"Я знав про це "Бугатті" протягом кількох років і, як й інш присвячені, не смів нікому розкрити його місцезнаходження, - говорить Джеймс Найт, голова міжнародного автомобільного відділення дому Bonhams. - Це, поза всякими сумнівами, одне з великих відкриттів, які іноді робляться в коморах". "Atalante неймовірно оригінальна і, хоча й має потребу в реставрації, це буде саме реставрація - у найбільш правильному сенсі цього слова, - додає фахівець. - У результаті новий власник, що ввійде в дуже вузьке, обране число власників, одержить воістину благодатний проект - зіграти таку незамінну роль у поверненні до життя цього прекрасного автомобіля".
"Бугатті" 57S - одна з тих машин, яких жагуче домагаються колекціонери: щонайменше чотирма з них володіє Національний автомобільний музей у французькому місті Мюлуз; інші перебувають у приватних руках.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас