Економіка Бразилії почне швидке відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Бразилії почне швидке відновлення

719
Стрімке зростання економіки, що спостерігалося в останні роки, і великі золотовалютні запаси країни не врятували Бразилію від наслідків світової фінансової кризи. Відтік капіталу з економіки підсилився із середини вересня, а Центральному банку довелося влити у фінансову систему країни $50 млрд. для підтримки курсу реала. Фондовий ринок Бразилії опустився з пікових значень у середині року майже на 50%, повідомляє дослідницьке агентство Oxford Analytica.
Попит на вироблену в Бразилії сировину, таку як залізна руда, ліс, соя, маїс, м'ясо, упав у середньому на 30%. Профіцит торговельного балансу, що спостерігався з 2001 р., швидше за все, зникне в році нинішньому.
Бразильський уряд у зв'язку із цим почав кілька надзвичайних заходів: зниження податків, введення часткової заборони на звільнення працівників, використання золотовалютних запасів для гарантій по боргах приватних компаній, додатковий випуск держоблігацій на $6 млрд. для фінансування новоствореного "суверенного фонду", кошти якого підуть на інвестиції в приватний сектор.
Ці заходи, відповідно до думки експертів Oxford Analytica, повинні вплинути на національну економіку. Бразильські товари вже поступово відвойовують собі частки на світових ринках, частина інвестованого бразильцями за кордон капіталу обсягом $150 млрд. починає повертатися на батьківщину, а уряд націлений на подальші кроки щодо поліпшення ситуації, що повертає оптимізм інвесторам і простим споживачам. Все це дає підстави для обережного оптимізму, підсумовує своє дослідження Oxford Analytica.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас