Нове правило SEC підтримає виробників нафти та газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове правило SEC підтримає виробників нафти та газу

Енергетика
172
Нове правило, введене американською Комісією цінних паперів і бірж, що дозволяє виробникам нафти та газу публікувати дані про резерви до їхнього підтвердження, на думку аналітиків, може зробити ці компанії привабливішими для інвесторів.
Правило, що було схвалено SEC напередодні і набуде чинності в січні 2010 року, дозволяє виробникам включати у свої звіти ймовірні резерви, що відображають нові технології. Оцінка резервів буде ґрунтуватися на середніх цінах на нафту та газ протягом попередніх 12 місяців, а не на цінах на кінець року.
"Зміна, введена SEC, безсумнівно, підтримає нафтових мажорів, - заявив президент консалтингової компанії Brookshire Advisory & Research Inc. Гіанна Берн. - Імовірні резерви дають їм можливість зробити переоцінку та збільшити резерви".
Нове правило прийняте в момент, коли таким виробникам як Exxon Mobil Corp. і Chevron Corp. стало важче заповнювати нафтові резерви у зв'язку із занепадом доступних родовищ.
Перш ніж SEC опублікує правило, воно ще буде уточнюватися, заявив прес-секретар Комісії Джон Хейн.
У червні нафтова індустрія підтримала пропозицію про оцінку резервів на основі усередненої ціни. Звіти про резерви за 2008 рік будуть ґрунтуватися на цінах на кінець року.
"Це одне з питань, по яких у галузі панує згода, оскільки в деякі роки ми бачимо величезні аберації між одноденною і середньорічною ціною", - заявив Майк Вісатта, менеджер консалтингової компанії Ryder Scott Petroleum Consultants, що проводить оцінку нафтогазових родовищ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас