"Нафтогаз України" перерахував понад 1,5 млрд дол. за спожитий у листопаді-грудні газ, RosUkrEnergo оплату не підтверджує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" перерахував понад 1,5 млрд дол. за спожитий у листопаді-грудні газ, RosUkrEnergo оплату не підтверджує

Енергетика
1901
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" перерахувала на рахунки швейцарського газотрейдера RosUkrEnergo AG кошти за поставлений у листопаді-грудні 2008 року природний газ, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-центрі НАК у вівторок увечері.
"Гроші ми перерахували. З банку нам прийшло відповідне підтвердження", - відзначили в прес-центрі "Нафтогазу України".
За словами співрозмовника агентства, сума перерахованих держхолдингом коштів становить трохи більше $1,5 млрд.
У той же час в RosUkrEnergo не підтвердили одержання оплати за поставлений газ, посилаючись на закінчення банківського дня.
"Банківський день уже закінчився, тому підтвердити або спростувати цю інформацію ми не можемо", - повідомив агентству прес-секретар компанії Андрій Кнутов.
Він уточнив, що інформацію про перерахування коштів на рахунки RosUkrEnergo можна буде офіційно підтвердити в середу вранці.
Як повідомлялося, уряд України своїм розпорядженням від 29 грудня гарантував здійснення НАК "Нафтогаз України" перерахування до $2 млрд за природний газ, імпортований у листопаді-грудні 2008 року, у тому числі за рахунок кредитів державних Ощадбанку та Укрексімбанку.
Для цього уряд збільшив статутний капітал Ощадбанку на 11,79 млрд грн - до 13,892 млрд грн, а Укрексімбанку - на 3,7 млрд грн, до 6,762 млрд грн. Збільшення статутних капіталів, згідно з урядовим рішенням, проведено шляхом випуску семирічних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) із прибутковістю 9,5% річних.
"Нафтогаз Україна" у першій половині грудня вже залучив кредит Ощадбанку на суму 6,6 млрд грн під заставу газу в підземних сховищах. Отримані кошти потім були прямо конвертовані в Нацбанку і дозволили розплатитися за жовтневі постачання газу.
За даними ВАТ "Газпром" (Росія), за листопад "Нафтогаз України" повинен був заплатити $806 млн, за грудень - $862 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас