Небезпека "швидкої їжі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небезпека "швидкої їжі"

1114
Університет Пердю\Purdue University порівняв розміри і калорійність страв, які американці їдять вдома, у ресторанах мереж "швидкого харчування" та у традиційних ресторанах. Висновки виявилися досить несподіваними.
Як виявилося, вдома житель США споживає менші порції, що містять меншу кількість калорій, у порівнянні зі стравами, що подаються йому в закладах громадського харчування. При цьому найбільші і найбільш калорійні порції їжі їдці споживають у звичайних ресторанах - "фаст-фуд" перебуває приблизно посередині між домом і закладами більш високого цінового рівня.
Однак тут виявлена цікава особливість: люди, які обідають у ресторанах, частіше скорочують обсяги споживання їжі до кінця дня, ніж відвідувачі "фаст-фуда". Тобто, обід у кафе "швидкого харчування" звичайно є прелюдією до великої (тобто, калорійної) вечері. Через це любителі "швидкої їжі" за день одержують більше калорій, ніж прихильники традиційної кухні.
Отже, "фаст-фуд", що традиційно вважають однією із причин епідемії ожиріння, що спостерігається в індустріально-розвинених країнах, дійсно - хоча і побічно - винен у цьому гріху.
За матеріалами:
Washington ProFile
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас