З середини січня у центральній частині Києва можна буде припаркуватися тільки за платню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З середини січня у центральній частині Києва можна буде припаркуватися тільки за платню

1202
У центральній частині Києва із середини січня 2009 року буде введена в дію суцільна зона паркування. Про це повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації з посиланням на першого заступника голови столичної міськадміністрації Ірену Кільчицьку.
За її словами, це нововведення впроваджується відповідно до розпорядження Київської міськадміністрації від 11 серпня 2008 року "Про затвердження схеми місць платного паркування транспортних засобів у центральній частині Києва".
Цим розпорядженням передбачена можливість створення суцільної зони паркування в межах існуючої першої зони, у яку ввійшли: Європейська площа, вулиці Трьохсвятительська, Михайлівська, Велика Житомирська, Володимирська, Льва Толстого, площа Льва Толстого, вулиці Велика Васильківська, Саксаганського, Еспланадна, Шовковична, Грушевського.
Метою цього проекту є збільшення загальної кількості одночасно припаркованих транспортних засобів. Очікується, що кількість машиномісць для паркування в першій зоні збільшиться з 800 до 5 тис.
Зараз початі роботи із впровадження суцільної зони паркування: установлені попереджувальні знаки за 100 і 50 м та інформаційні щити на перехрестях вулиць при в'їзді в 1-у територіальну зону паркування, установлюються обмежувальні стовпчики, проводяться роботи зі зниження бордюрного каменю.
Відповідно до проекту, буде дозволене платне паркування транспортних засобів на проїзній частині доріг, прилеглих до них території і тротуарах , де залишається не менше двох метрів для руху пішоходів.
Додатковими заходами, направленими на збільшення місць відстою автотранспорту, є розширення зони проїзної частини вулиць за рахунок тротуарів без знесення зелених насаджень та облаштування "кишень" для заїзду.
Ці нововведення будуть сприяти зменшенню ділянок вулиць, на яких утворяться затори, а також обмеженню руху автотранспорту по тротуарах і зелених зонах за рахунок встановлення обмежувальних стовпчиків.
Також повинна підвищитися дисципліна водіїв у дотриманні правил дорожнього руху.
Реалізація цього проекту дозволить збільшити надходження в бюджети всіх рівнів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас