Падіння промвиробництва в Південній Кореї у листопаді стало максимальним за 21 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння промвиробництва в Південній Кореї у листопаді стало максимальним за 21 рік

297
Промислове виробництво в Південній Кореї в листопаді в річному вираженні скоротилося на максимальну величину більш ніж за два останні десятиліття, повідомляє Reuters.
У листопаді обсяг промислового випуску впав на 14,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (-10,7% у порівнянні з жовтнем поточного року) на тлі рецесії в економіках основних експортних партнерів Південної Кореї - США, Європи і Японії. У п'ятницю 2 січня будуть опубліковані дані щодо динаміки експорту за грудень, обсяги якого, як очікується, скоротилися другий місяць підряд.
Влада Південної Кореї вже обіцяла подвоїти обсяги допомоги фінансовому сектору країни, знизила облікову ставку до рекордно низького рівня, запропонувала держгарантії по зовнішніх запозиченнях і сформувала пакет заходів щодо стимулювання економіки.
Банк Кореї розраховує, що зростання ВВП країни в 2008 році складе 3,6%, а в наступному році економіка виросте на 2%. Однак за прогнозами економістів UBS, в 2009 році економіку Південної Кореї чекає перша рецесія із часів азіатської кризи кінця 1990-х років, а за підсумками поточного року сальдо рахунку поточних операцій стане негативним уперше за останні 11 років.
9 січня відбудеться чергове засідання Банку Кореї, на якому, як вважає економіст Hyundai Securities Лі Санг Е (Lee Sang-jae), буде ухвалено рішення про подальше зниження облікової ставки. "Думаю, що до кінця I півріччя Банк Кореї знизить ставку на 150 б.п.", - вважає Санг Е. На даний момент облікова ставка в Південній Кореї становить 3%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас