ТМА: Автопром стане найбільш проблемною галуззю у США в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТМА: Автопром стане найбільш проблемною галуззю у США в 2009 році

382
Як очікують аналітики, американський автопром стане найбільш проблемною галуззю економіки США в наступному році, відібравши це звання в сектора нерухомості. Про це повідомляє Reuters.
Оскільки економіка Сполучених Штатів усе глибше сповзає в рецесію, навіть такі, раніше здавалося б незнищенні гіганти, як General Motors і його постачальники, опинилися на грані банкрутства. Цього року найбільш проблемною галуззю в США вважалося житлове будівництво, однак у наступному році воно посяде лише третє місце, відповідно до огляду Turnaround Management Association (ТМА).
Сектор роздрібних продажів, за оцінкою TMA, посяде друге місце в списку проблемних галузей американської економіки. Торік, він займав у списку шосте місце.
Що стосується автомобілебудівників, то суперечки про надання їм допомоги не вщухають. Опитування, проведене серед фахівців з банкрутства і реструктуризації показало, що 77% респондентів згодні з тим, що банкрутство буде кращим варіантом для “Великої трійки” з Детройта. 66% учасників опитування при цьому висловилися за те, щоб уряд США гарантував кредитні лінії, і дозволив би компаніям здійснювати свою діяльність під час реструктуризації. Переважна більшість фахівців згодна з тим, що просте уливання коштів в автопром не дозволить вирішити сформовані в галузі проблеми.
Експерти очікують, що так звані “ліквідатори”, які допомагають розпродавати обладнання та інші активи збанкрутілих компаній, будуть дуже зайняті протягом усього наступного року. Правда, прибуток, отриманий шляхом розпродажів, буде набагато меншим, ніж звичайно. Оскільки покупці останнім часом не поспішають розлучатися з готівкою і воліють збирати, а не витрачатися на додаткові придбання, нехай навіть і за гарною ціною.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас