Тайвань готує серію злиттів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тайвань готує серію злиттів банків

184
Уряд Тайваню буде прагнути використати свій вплив у частково приналежних державі банках для консолідації в банківському секторі, повідомляє Financial Times з посиланням на недавно призначеного голову Фінансової контролюючої комісії Шона Чена, що вважає, що на Тайвані занадто багато банків, незважаючи на спроби влади змінити фінансовий сектор.
Колишні державні банки, у яких уряд зменшив свою частку нижче 50%, є найбільш імовірними кандидатами нової хвилі консолідації, вважає Чен. Саме їм відведена головна роль у задуманому владою процесі, тому що ці фінансові установи зберегли "деякий вплив, що означає, що в них є поняття соціальної відповідальності". Керівник регулювального органа впевнений, що злиття банків було б "дуже корисним для фінансових ринків".
Конкретні банки поки не названі, але уряд Тайваню має міноритарні частки в 37 фінансових установах. Сюди входять другий за розміром активів Mega Bank та Chang Hwa Bank зі 103-річною історією,у якому уряд є другим найбільшим акціонером, незважаючи на продаж в 2005 році 22,5% акцій цього банку Taishin Financial.
Tайвань почав чищення фінансового сектора в 2001 році через занадто велику кількість фінансових установ на цьому маленькому ринку. Проблема видачі низькоякісних позик з тих пір була взята під контроль, але консолідація банківського сектора, що почалася в 2005 році під керівництвом колишнього голови Тайваню була припинена через голосні корупційні скандали.
За останні 2 роки такі іноземні банки як HSBC, Standard Chartered і Citigroup купили деякі дрібні тайванські банки, однак Чен говорить, що Тайвань "вичерпав" готовність іноземних установ робити подальші придбання. При цьому, великі держбанки "втрачають гнучкість при об'єднанні з іншими установами", вважає Чен.
Експерти очікують, що економіка Тайваню ввійде в спад до кінця цього року. Експортні замовлення минулого місяця впали на 25% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що обіцяє чималі проблеми місцевим фінансовим установам, відзначають експерти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас