СОВАТ за підвищення акцизу на кріплені вина до рівня акцизу на горілку і міцний алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОВАТ за підвищення акцизу на кріплені вина до рівня акцизу на горілку і міцний алкоголь

229
Асоціація "Союз оптовиків і виробників алкоголю та тютюну" (СОВАТ) вважає необхідним підвищення ставки акцизного збору на кріплені вина (крім марочних) до рівня ставки акцизу на горілку і лікерогорілчані вироби. Про це на прес-конференції сказав директор СОВАТ Володимир Демчак.
"Моє переконання, мова йде не про ставку 27 гривень, а про ставку, що є на даний момент на лікерогорілчані вироби. Вона просто повинна бути адекватна ставці, що є на лікерогорілчані вироби", - сказав він.
Він пояснив, що необхідно, щоб акциз на кріплені вина (крім марочних вин) нараховувався на такому ж рівні, як і на ЛГВ, у розрахунку на вміст спирту в продукті.
Він відзначив, що в цій категорії алкогольних напоїв найчастіше виробляють сурогатний неякісний продукт, що не має відношення до натуральних виноградних алкогольних напоїв.
Демчак повідомив, що СОВАТ раніше кілька разів ініціював підвищення акцизів на кріплені вина (крім марочних).
Як повідомляло агентство, 26 грудня Верховна Рада підвищила ставки акцизного збору на етиловий спирт і міцні алкогольні напої, крім коньячної продукції, на 7%, або 1,5 гривні до 23 гривень/літр 100% спирту з 1 липня 2009 року, на 26%, або 5,5 гривень до 27 гривень/літр 100% спирту з 1 січня 2010 року й на 58%, або 12,5 гривень до 34 гривень/літр 100% спирту з 1 січня 2011 року.
Ставка акцизу на вина кріплені залишилися на колишньому рівні - 0,5 гривень/літр.
Раніше Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики підтримав внесення поправки до законопроекту, відповідно до якої пропонувалося підвищити ставку акцизу на вина натуральні кріплені (крім марочних) до 27 гривень/літр 100% спирту, тоді як на марочні вина (з витримкою 2 роки і більше) залишити акциз 0,5 гривень/літр.
Парламент не підтримав дану поправку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас