ЄБРР надав Укрексімбанку ще 50 млн дол. у рамках програми підвищення енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надав Укрексімбанку ще 50 млн дол. у рамках програми підвищення енергоефективності

Кредит&Депозит
566
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав державному Укрексімбанку (Київ) кредит на суму $50 млн у рамках програми підвищення енергоефективності в Україні (UKEEP).
"Сьогодні в Києві відбулося підписання кредитної угоди між Укрексімбанком та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), предметом якої є залучення кредитної лінії в обсязі $50 млн для наступного впровадження спільної програми енергоефективності в Україні, реалізація якої за участі Укрексімбанку успішно триває із квітня 2007 року", - говориться в повідомленні.
Як повідомлялося, 2007 року Укрексімбанк уже одержав $50 млн у рамках цієї програми, загальний розмір якої спочатку становив EUR100 млн, а тепер розширений.
Торік Укрексімбанк залучив семирічний кредит ЄБРР за цією програмою під Libor+2,35%. Відповідно до неї, український банк фінансує на конкурсній основі недержавні підприємства, які будуть відбиратися за погодженими з ЄБРР економічними критеріями прийнятності. Сума позик підприємствам не перевищує $5 млн.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. За даними на листопад-2008 банк взяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму EUR3,97 млрд у рамках більш ніж 163 проектів.
У програмі UKEEP передбачалося також співробітництво із Кредитпромбанком, ОТП Банком і банком "Форум".
За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2008 року Укрексімбанк за розміром загальних активів (34,713 млрд грн) посідав п'яте місце серед 181 банку, що діяв у країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас