За 2008 рік кількість контрабанди на західному кордоні України виросла на 53% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 2008 рік кількість контрабанди на західному кордоні України виросла на 53%

Кримінал
561
У 2008 році на західній ділянці кордону України загальна сума контрабандних товарів виросла на 53%, не дивлячись на зменшення пасажиро-транспортного потоку на 5%.
За даними прикордонників, за 11 місяців цього року західний кордон України перетнуло майже 25 мільйонів громадян, що на 5-6% менше, ніж в 2007 році. Прикордонники пояснюють таке зменшення розширенням Шенгенської зони, що ускладнило одержання віз для громадян України.
У той же час, як повідомляє Deutsche Welle, на відміну від пасажиропотоку, кількість контрабанди, за даними прикордонників, не зменшилася, а збільшилася на 53% від загальної суми вилученої контрабанди за минулий рік.
За словами керівника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Анатолія Горбенка, найчастіше в Україну намагаються незаконно завести оргтехніку, комп'ютери і м'ясні вироби, а вивозять - сигарети. Причому, "тютюновий бізнес" активно ведуть мешканці прикордонної території.
Горбенко також запевнив, що змінилися і схеми контрабанди: "На даний момент відсутні так звані "чорні" схеми, коли товар завозили без огляду, без внесення в базу даних. У дію вступили "сірі" схеми, коли заходить товар за заниженими цінами, зі змінами кодів класифікації".
Прикордонники також констатували, що кількість спроб перетнути кордон за підробленими, чужими або недійсними документами постійно росте. Такі затримання відбуваються щодня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас