Криза не зупинить "Газпром" у фінансуванні "Шальке" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза не зупинить "Газпром" у фінансуванні "Шальке"

431
Незважаючи на труднощі, пов'язані з економічною кризою, російський газовий концерн продовжить спонсорство футбольних клубів - "Шальке" з Гельзенкирхена і петербурзького "Зеніта". Про це заявив в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" прес-секретар голови правління "Газпрому" Сергій Купріянов.
"Зараз, коли багато спонсорів через труднощі відмовляються від своїх команд, ми продовжимо спонсорувати "Шальке" і "Зеніт", - сказав Купріянов.
"Газпром" спонсорує "Шальке" з 2007 року. Контракт, підписаний восени 2006 року, діє до 2012 року. Протягом п'яти років спонсорства "Газпром" виплатить "Шальке" до 125 мільйонів євро. Правда, як підкреслив Сергій Купріянов, це максимальна сума, про неї можна говорити тільки якщо німецькі футболісти "щороку будуть чемпіонами" (наприклад, у випадку виходу в Лігу європейських чемпіонів). Реально ж залежно від зайнятих місць вона, за словами представника концерну, рази у два менша.
Сергій Купріянов також відзначив, що спонсорування німецького клубу "не політичне бажання Кремля, а звичайне партнерство". "Для нас продовжувати роботу зі спонсорування "Шальке" і "Зеніта" - не тільки можливість довести, що ми велика багата компанія, але що ми - надійний партнер", - сказав він.
На цьому тижні генеральний спонсор "Шальке" "Газпром" виділив 10 тисяч євро на підтримку клубу вболівальників команди - на відзначення 30-річчя його існування, повідомляється на сайті клубу.
Про продовження свого партнерства з "Шальке" заявила в неділю, 28 грудня, і фірма Adidas. Обидві сторони домовилися про довгострокове продовження існуючого контракту і про подальшу активізацію співробітництва.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас