Російський авіаконструктор збудував машину-літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський авіаконструктор збудував машину-літак

1431
Авіаконструктор Олександр Бегак з міста П’ятигорська (Ставропольський край) сконструював літальний апарат "Беголет-Сталкер", що одночасно є літаком та автомобілем. "Беголет-Сталкер" являє собою машину-літак із крильми, які за необхідності можна "скласти" уздовж корпуса, і чотирма колесами, повідомив О.Бегак агентству "Інтерфакс-Південь".
За словами конструктора, машина-літак "не має світових аналогів" - при вазі 140 кілограмів вона розвиває швидкість до 200 кілометрів на годину і може злітати з обмежених ділянок, без аеродрому. Бегак повідомив також, що "Беголет-Сталкер" здатна пролетіти без додаткового заправлення відстань 1,5 тис. кілометрів.
"Новий сконструйований літальний апарат із серії "Беголет" може бути використаний службами рибнагляду та мисливствознавчих господарств із метою здійснення моніторингу. Крім того, можливо його використання в народному господарстві, наприклад, для проведення сільгоспробіт з повітря", - сказав співрозмовник агентства. Він повідомив, що на початок січня запланований перший демонстраційний політ "Беголета-Сталкера".
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас