Індекси в США виросли в середу вперше за 3 дні на гарній статистиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу вперше за 3 дні на гарній статистиці

Фондовий ринок
220
Фондові індекси в США виросли в середу вперше за три торговельних сесії завдяки гарній макроекономічній статистиці, що послабило побоювання щодо поглиблення рецесії і, як наслідок, погіршення корпоративних прибутків, повідомило агентство Bloomberg.
Зниження замовлень на товари тривалого користування минулого місяця виявилося менше прогнозів і склало 1%, тоді як аналітики очікували падіння на 3%. Замовлення без урахування транспортного обладнання несподівано виросли на 1,2%, тоді як очікувалося зменшення на 3%.
На цій інформації подорожчали, зокрема, акції виробника тракторів Deere & Co. - на 2,1%.
Крім цього, дані про витрати населення США в листопаді показали максимальне за два роки підвищення рівня споживчих витрат з урахуванням інфляції (на 0,6%).
Котирування акцій Bank of America виросли на 6,1%, Abercrombie & Fitch, роздрібного продавця одягу, - на 6%.
"Буде потрібно щось несподіване, щоб вивести ринок з рівноваги, - відзначає головний інвестиційний директор Fifth Third Asset Management Кейт Віртс. - Ми завершили торги в середу та, імовірно, у п'ятницю досить спокійно. Давайте вважати це різдвяним благословенням. У нас було достатньо хвилювань цього року".
Вартість акцій найбільшого в США виробника чипів пам'яті Micron Technology злетіла за день на 9,8%. Виторг компанії в першому фінансовому кварталі склав $1,4 млрд, що на 5,1% перевищило середній прогноз експертів.
Папери Prologis подорожчали на 31%. Аналітики Deutsche Bank і Wachovia рекомендували купувати акції найбільшого у світі власника складів після того, як Prologis продала частину своїх активів Government of Singapore Investment Corp. за $1,3 млрд.
Котирування акцій Southwest Airlines збільшилися на 4%. Найбільша у світі низькобюджетна авіакомпанія домовилася про продаж і лізинг 10 літаків для залучення коштів.
У той же час ціна акцій New York Times упала на 5,2%. Видавець газет знизив прибуток від триваючих операцій у листопаді на 14% щодо того ж місяця минулого року, а продажі реклами звалилися на 21%.
Індикатор волатильності ринків Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX), що оцінює очікувані коливання на ринку акцій, у середу знизився на 1,8% - до 44,21 пункту. Це мінімальний рівень з 1 жовтня. VIX називають "вимірником страху", оскільки він майже завжди росте, якщо фондовий ринок знижується.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу виріс на 48,99 пункту (0,58%) - до 8468,48 пункту.
Standard & Poor's 500 за день піднявся на 4,99 пункти (0,58%), склавши 868,15.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 3,36 пункти (0,22%) - до 1524,9 пункту.
Активність торгів з наближенням свята була вкрай низькою. Обсяг угод на всіх американських біржах 24 грудня склав близько 3,63 млрд акцій, що є мінімальним показником з 26 грудня 2003 року. При цьому торги на Нью-йоркській фондовій біржі і Nasdaq завершилися на три години раніше звичайного.
S&P 500 з початку поточного року втратив 41% - найгірший річний результат з 1931 року. При цьому другий рік поспіль фінансові інститути демонструють найбільш значне зниження з 10 галузевих груп індексу. Цього року фінансовий підіндекс впав на 59%, а за два роки - на 68%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас