Експерти: Обсяг прямих інвестицій знизився до 5-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Обсяг прямих інвестицій знизився до 5-річного мінімуму

Казна та Політика
198
Рік, що йде, став найгіршим за 5 років для фондів, що займаються залученням прямих приватних інвестицій.
Обсяг даного фінансового сектора впав на 72% у порівнянні з минулим роком, до $188,7 млрд., так як умови для залучення позикових коштів серйозно погіршилися в міру того як проблеми на кредитних ринках остудили інтерес інвесторів до приватних інвестицій (private-equity).
Переважна більшість фондів private-equity, використали позикові кошти для підвищення прибутковості по портфелі, і їм тепер буде важко обслуговувати свої зобов'язання.
Світова криза в рази знизила капіталізацію багатьох компаній і, як наслідок, привабливість для інвесторів. Як показало недавнє дослідження Coller Capital, 4 з 5 інвесторів у США і 2 з 3 у Великобританії не будуть реінвестувати у фонд, що, на їхню думку, показує останнім часом погані результати.
За підрахунками аналітиків, подолати поточну кризу зможуть лише 30% компаній, які займаються прямими інвестиціями, а від 20 до 40% найбільших світових фондів, що спеціалізуються на приватних прямих інвестиціях (private-equity) можуть припинити існування.
Аналітики Paul Capital пророкують, що в найближчі 2 роки від $130 млрд. до $140 млрд. private-equity буде доступно для покупки на світовому ринку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас