Тимошенко: Кількість банків, причетних до зловживань на фінансовому ринку, збільшується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Кількість банків, причетних до зловживань на фінансовому ринку, збільшується

Казна та Політика
2656
Кількість українських банків, причетних до зловживань на українському фінансовому ринку, збільшується, заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції в середу.
"Вони підключили цілу мережу комерційних банків, за якими стоїть Фірташ (власник банку "Надра" Дмитро Фірташ ), для тих же махінацій", - сказала вона.
У зв'язку з вищесказаним прем'єр назвала Родовід Банк, Альфа-Банк, Укргазбанк, банк "Кліринговий дім", Єврогазбанк і "Місто Банк".
"У цілому на ці банки було взято більше 4 млрд грн ще рефінансування на ті ж самі операції", - сказала вона.
Вона не сказала про підстави для таких висновків щодо діяльності цих кредитно-фінансових установ, але знову закликала до відставки голови Національного банку України (НБУ). При цьому глава уряду заявила, що якщо президент України Віктор Ющенко не виконає цієї вимоги, то буде нести всю відповідальність за економічну ситуацію країні.
Прем'єр також вкотре сказала про ризики девальвації через нарощування рефінансування і знову висловила сумнів у тому, що такі кредити будуть погашені.
Голова уряду також дорікнула НБУ за відмову рефінансувати в достатньому обсязі банки, які кредитують держбюджет.
Раніше прем'єр України заявляла про причетність керівництва НБУ і банку "Надра" до прискорення девальвації гривні. У свою чергу, Фірташ заявив про намір подати в суд на Тимошенко, а НБУ назвав такі заяви цинічними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас