Кувейт скоротить інвестиції в нафтогазовий сектор через кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кувейт скоротить інвестиції в нафтогазовий сектор через кризу

Енергетика
96
Кувейт переглядає плани інвестицій у нафтогазовий сектор на тлі падіння цін на нафту і глобальну фінансову кризу, однак не має наміру міняти стратегію в цілому.
Про це повідомив міністр нафтової промисловості Кувейту Мохаммед аль-Олаїм.
Протягом наступних п'яти років Кувейт планує витратити $55 млрд. на розвиток нафтового сектора, у тому числі на капітальний ремонт інфраструктури і створення нових потужностей."Безсумнівно, що нафтові ціни, які знижуються, впливають на весь світ, а не тільки Кувейт. Необхідно провести аналіз для того, щоб сформувати план на майбутнє і його пріоритетні цілі. У нас є стратегічні завдання, які ми, поза всякими сумнівами, не змінимо", - цитує Reuters заяву аль- Олаїма.
Міністр також заявив, що ще рано судити про ефект прийнятого ОПЕК минулого тижня рішення про скорочення квот на видобуток нафти. "Останнє рішення - гарне, але наявні на ринку надлишки не можна усунути тільки одним рішенням. Цьому рішенню необхідний час", - сказав він.
Кувейт, що посідає сьоме місце у світі з видобутку нафти і володіє 10% розвіданих запасів, має намір збільшити видобуток до 4 млн. барелів на день до 2020 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас