Лавринович: Партія регіонів не буде голосувати за запропонований урядом проект держбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лавринович: Партія регіонів не буде голосувати за запропонований урядом проект держбюджету-2009

Казна та Політика
416
Партія регіонів не буде голосувати за проект державного бюджету на 2009 рік, повідомив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович (фракція Партії регіонів).
"Ми ж нормальні люди... і не дозволяємо знущатися із себе, і не дозволимо нікому знущатися з українського народу. Ясно, що ми не будемо голосувати за такі проекти", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".
Лавринович вважає нереальними цифри, які уряд пропонує закласти в цьому законі, зокрема, зростання ВВП на 0,4%.
"Я не знаю, якому ж рівню оптимізму треба бути, щоб планувати зростання внутрішнього валового продукту на наступний рік... Це з області фантастики... - те, що пропонується", - підкреслив він.
Разом з тим Лавринович відзначив, що якщо політична більшість уже ухвалила рішення щодо прийняття держбюджету, то він буде прийнятий.
"Якщо вже ухвалене рішення політичною більшістю, що сформувалося у Верховній Раді, то звичайно, що буде (прийнятий бюджет). Тому що, тоді вже не будуть звертати увагу на регламентні норми, передбачені Бюджетним кодексом... Я зрозумів, що Юлія Володимирівна (прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко) рішення прийняла, а всі рішення в більшості приймає вона, і доводить їх до відома тих, хто повинен це виконати. Так що, я думаю, що синхронне голосування фракції БЮТ, Блоку Литвина, частини "Нашої України" і Комуністичної фракції забезпечить прийняття всіх необхідних їй рішень", - сказав перший віце-спікер.
У той же час, Лавринович висловив сумнів у тому, що в проекті державного бюджету будуть закладені кошти на фінансування позачергових парламентських виборів.
Він також розкритикував ті підходи, згідно з якими Верховна Рада повинна прийняти бюджет без дотримання регламентних норм, без дотримання Бюджетного кодексу, а також без належного розгляду основного фінансового документа і пакета законопроектів, що повинен пройти розгляд у профільних комітетах.
"Це знущання над здоровим глуздом", - сказав Лавринович.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас