Росія відмовилась від половини іноземних працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія відмовилась від половини іноземних працівників

Казна та Політика
243
Квота на залучення іноземної робочої сили в регіонах Росії зменшена наполовину від початкової пільги до 800 тис. осіб.
Про це заявив у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заступник Міністра охорони здоров'я та соціального розвитку РФ Максим Топілін.
"Мінздоровсоцрозвитку одержало право зменшувати квоту, якщо йде сигнал з регіонів. Звичайно, ситуація змінилася. Із Челябінська, наприклад, ми дивимося заявку, щоб скоротити квоту, і самі розуміємо, що це в умовах скорочення робочих місць, які передбачалися для зайнятості іноземцями", - сказав Топілін, повідомляє Ліга.
За його словами, загальна частка іноземних робітників, задіяних у будівельному секторі в Росії, становить порядку 20%. "Квота на наступний рік сформована. Ви знаєте, що було ухвалено рішення про певне зниження. Вона була затверджена в розмірі майже 4 млн. осіб. Усе, що відбувалося в останні роки, було спрямовано на легалізацію тих трудових відносин, які в нас на ринку іноземної робочої сили", - додав він.
Як повідомлялося, розпорядження про зниження квот на залучення іноземних працівників було підписано прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.
Уряд Москви має намір захистити ринок праці за допомогою платних квот для іноземних працівників для роботодавців.
"Треба зробити так, щоб роботодавцеві було невигідно брати іноземного працівника. Наприклад, стягувати з нього гроші", - сказав голова столичного комітету міжрегіональних зв'язків і національної політики Михайло Соломенцев.
На думку Соломенцева, у такий спосіб роботодавцеві буде вигідніше залучати російського працівника, а не іноземного. Мер Москви Юрій Лужков заявляв про те, що необхідно скоротити квоту на іноземну робочу силу у Москві вдвічі.
За даними завідувача консульським відділом при посольстві України в Росії Володимира Саєнка, в 2008 році одержали дозвіл на роботу в Росії близько 209 тис. громадян України, з них 110 тис. працюють у Москві та Московській області, інші - переважно в Краснодарському краї, у Білгородській області, Санкт-Петербурзі та інших регіонах Росії.
Українці переважно працюють на будівництві, у сфері послуг та інших галузях, відзначив працівник посольства.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас