Кравчук: Заяви Тимошенко сприяють поверненню курсу гривни у нормальне русло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук: Заяви Тимошенко сприяють поверненню курсу гривни у нормальне русло

Валюта
11796
Оприлюднення прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко фактів корупції в Національному банку та ініційоване нею створення тимчасової парламентської комісії щодо розслідування діяльності НБУ на валютному ринку стало потужним фактором, який вихолодив жар спекулянтів та почав повертати курс гривні у нормальне русло.
Таку думку сьогодні висловив екс-президент України Леонід Кравчук. При цьому він нагадав, що наслідком роботи подібної комісії у першій половині цього десятиріччя стало ув"язнення одного з керівників НБУ.
За словами Л.Кравчука, безлад на валютному ринку дійшов до того, що невдоволення простих людей вже починало визрівати в передреволюційну ситуацію. „А непрості люди, які відповідають за стабільність національної валюти, за боротьбу з економічною злочинністю, за гарантії прав громадян – заплющували очі на функціонування очевидно злочинної схеми на валютному ринку".
„Дуже добре, що на вищих щаблях влади знайшлася людина, яка наважилася назвати речі своїми іменами та апелювала до народу, бо іншого виходу вже не було", - сказав колишній президент.
Він зазначив, що оприлюднені главою уряду факти заслуговують на дуже ретельне вивчення. "Парламентська комісія, коли вже своєї роботи не зробили правоохоронні органи, має розслідувати схему зловживань, поінформувати народ, хто в ній був задіяний, а найголовніше – хто дав прикриття цій масштабнішій афері"", - вважає Л.Кравчук.
При цьому він підкреслив, що для прозорості роботи комісії потрібно залучити до її складу представників громадянського суспільства, лідерів громадських організацій, „просто відомих та авторитетних в Україні людей з бездоганною репутацією".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас