Дж.Байден: Для підтримки економіки США потрібно ще 700 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дж.Байден: Для підтримки економіки США потрібно ще 700 млрд дол.

Казна та Політика
428
Для підтримки економіки США потрібно ще 600-700 млрд дол.
Така думка в інтерв'ю телеканалу ABC висловив майбутній віце-президент США Джо Байден. Він зазначив, що стан економіки країни "ще гірший, ніж передбачалося раніше".
За словами Дж.Байдена, у найближчій перспективі "немає ніяких інших цілей, окрім як врятувати американську економіку від колапсу". Майбутній віце-президент вважає, що однією з найголовніших цілей нової адміністрації президента США буде створення нових робочих місць і зниження кількості скорочень.
Нова адміністрація Сполучених Штатів на чолі з вибраним президентом Бараком Обамою приступає до роботи в найгірший для американської економіки час з 1930-х років, коли в країні лютувала Велика депресія. Деякі аналітики вважають, що країна вже вступила в дефляцію, яку характеризують уповільнення активності на грошово-кредитному ринку, зниження випуску продукції і серйозне зростання безробіття.
Тим часом Б.Обама пообіцяв відразу після вступу до посади прийняти черговий антикризовий пакет, направлений на стимулювання економіки. "Цей план необхідний, оскільки у ФРС практично не залишилося інструментів для боротьби з кризою", - заявив Б.Обама на початку цього тижня. При цьому американські ЗМІ з посиланням на джерело запевняють, що адміністрація нового президента готує масштабний антикризовий пакет вартістю 1 трлн дол.
17 грудня ц.р. Федеральна резервна система (ФРС) США ухвалила рішення понизити облікову ставку з 1% до 0-0,25%. Влада США сподівається, що зниження ключової ставки послужить стимулом до підвищення економічної активності, оскільки спричинить за собою відповідне скорочення ставок по споживчих кредитах і кредитах для малого бізнесу. Проте експерти зазначають, що навіть такі агресивні дії ФРС вже не зможуть зупинити спад американської економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас