Ющенко відзначає небезпечність політизації роботи банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко відзначає небезпечність політизації роботи банківської системи

Казна та Політика
1333
Президент Віктор Ющенко відзначає небезпеку політизації роботи банківської системи. Про це він сказав на нараді з банкірами.
"Тему політизацію банківської діяльності я розглядаю як один із найбільших ризиків для ситуації в країні", - сказав Ющенко.
Він порекомендував банкірам не прислухатися до заяв політиків і до їхніх порад.
"Ще одна така заява прем'єр-міністра - і ми будемо мати серйозні проблеми в кожному банку та у Центральному банку", - відзначив він.
Ющенко називав інформаційною атакою інформацію в ЗМІ про те, що в НБУ немає валютних резервів.
"В Інтернеті запущена інформація про те, що в Центрального банку відсутні резерви або вони неліквідні. Це повна неправда. Я даю доручення Службі безпеки України розібратися, хто стоїть за цією інформацією", - сказав він.
Ющенко не виключив, що такого роду інформацію поширюють сили усередині країни.
Як повідомляло агентство, 18 грудня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася із проханням до Рахункової палати і Генеральної прокуратури перевірити діяльність банку "Надра".
Вона звинуватила банк "Надра" у змові з Національним банком для спекуляцій на валютному ринку і назвала свідченням цього те, що при виділенні НБУ фінансової допомоги банкам, "Надра" одержав суму, що у багато разів перевищує фінансову допомогу іншим фінустановам.
Банк "Надра" у свою чергу закликав Ющенка, Кабінет Міністрів і Верховну Раду не політизувати роботу банку і не втягувати його в політику.
Банк контролюється холдинговою компанією Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас