Тимошенко вимагає від президента терміново подати у парламент подання на звільнення голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вимагає від президента терміново подати у парламент подання на звільнення голови НБУ

Казна та Політика
1589
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Ющенка терміново внести в парламент подання на звільнення голови Національного банку України (НБУ) і усунути від влади все правління НБУ.
"Я хочу звернутися до президента України: припинити покривати такі речі, припинити заробляти на таких речах (свідомі спекуляціях на валютному ринку - ред.) і поставити крапку. Я також вимагаю від президента країни терміново подати (подання у Верховну Раду - ред.) на звільнення голови НБУ та усунути від влади в Нацбанку все правління", - сказала вона на брифінгу в Києві в четвер.
Ю.Тимошенко звинуватила керівництво країни в дестабілізації банківської системи і штучному зниженні курсу гривні та заявила, що махінації Нацбанку на валютному ринку робляться під прикриттям президента України.
"Я хочу, щоб президент і його команда, якщо її так можна назвати, голова Нацбанку, Балога (голова секретаріату президента Віктор Балога - ІФ), заступник голови Нацбанку пан Шаповалов (перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов - ІФ), що сидить на всіх цих операціях, нарешті зупинилися і подумали про країну", - сказала вона.
За словами прем'єра, всі перераховані нею люди хочуть створити неможливі умови для роботи уряду й у той же час "непогано заробити".
Ю.Тимошенко назвала дії НБУ "карним злочином".
"Якщо президент не подасть у відставку голову НБУ, я переконана, що ми будемо піднімати це питання у Верховній Раді, будемо закликати Генпрокуратуру звітувати з таких питань, і будемо звертатися до світової банківської громадськості", - підкреслила вона.
Прем'єр висловила надію, що фракція БЮТ не допустить прийняття в парламенті "будь-яких законодавчих рішень доти, поки не буде знятий голова Нацбанку України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас