Уряд України затвердив план невідкладних заходів попередження наслідків кризи в АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України затвердив план невідкладних заходів попередження наслідків кризи в АПК

Аграрний ринок
771
Уряд України затвердив план невідкладних заходів щодо запобігання негативних наслідків фінансової кризи для агропромислового комплексу.
Відповідне рішення Кабінет міністрів прийняв на засіданні 17 грудня 2008 року, відзначається на офіційному урядовому сайті.
План передбачає реалізацію заходів щодо врегулювання ціноутворення на продовольчі товари на внутрішньому ринку і цін на матеріально-технічні ресурси та послуги, споживані агросектором.
Крім того, уряд має намір підсилити контроль над дотриманням законодавства в сфері технічного регулювання, а також регулювати експортно-імпортні операції.
План передбачає визначення можливостей кредитування банками сільськогосподарських виробників і підприємств переробної та харчової промисловості в необхідних в період кризи обсягах. Також планується розробити механізм формування стабілізаційного фонду з метою гарантованого забезпечення аграріїв матеріально-технічними ресурсами для проведення весняних польових робіт за стабільними цінами.
Реалізація плану буде сприяти захисту вітчизняного товаровиробника, стабілізації внутрішнього ринку і забезпеченню продовольчої безпеки в умовах світової фінансової кризи.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас