Полсон: Поточна криза більше не загрожує крахом найбільшим фінкомпаніям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон: Поточна криза більше не загрожує крахом найбільшим фінкомпаніям

Казна та Політика
1659
Міністр фінансів США Генрі Полсон заявив у вівторок, що він не очікує подальшого краху провідних кредитно-фінансових установ під час кризи, оскільки вжиті фінрегуляторами заходи дозволять організаціям, які важливі для системи, зберегти життєздатність, пише газета International Herald Tribune.
Він додав, що Мінфін не планує просити в Конгресу другу частину коштів $700-мільярдної Troubled Asset Relief Program (TARP) до відходу у відставку президента Джорджа Буша 20 січня 2009 року.
Уряд розподілив перші $350 млрд у рамках TARP, і багато аналітиків очікували, що адміністрація Буша звернеться до Конгресу за дозволом використовувати другу половину суми до того, як чинного президента змінить Барак Обама.
Однак Г.Полсон вважає, що в розпорядженні уряду і так досить інструментів для подолання кризи у фінансовій сфері, включаючи вже чинні програми в рамках TARP і багатомільярдні кредити Федеральної резервної системи. Тому він не вважає за потрібне спішно звертатися до Конгресу за другими $350 млрд.
Федеральна резервна система (ФРС) США у вівторок ухвалила рішення щодо зниження базової процентної ставки з 1% до цільового діапазону від 0% до 0,25% річних. Настільки різке скорочення вартості грошей було зустрінуто бурхливим ралі фондових ринків: індекс Standard & Poor's виріс на 5,14%, Dow Jones - на 4,2%.
Міністерство фінансів додатково виділило $2,45 млрд на пряме придбання акцій ще 28 банків. Таким чином, кількість банків, які одержали держпідтримку у формі покупки їхніх акцій, виросла до 116. На даний момент банки одержали $167,76 млрд прямих уливань, згідно з даними Мінфіну.
За словами Г.Полсона, його основним завданням перед відходом у відставку є забезпечення гладкої передачі повноважень адміністрації обраного президента США Барака Обами, що повинен продовжити боротьбу із найсерйознішою фінансовою кризою в Сполучених Штатах із часу Великої депресії 1930-х.
Уряд продовжує обговорювати варіанти подолання іпотечної кризи, зокрема, шляхом покупки бондів і зниження ставок іпотечного кредитування до 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас