Європейські індекси у вівторок виросли вперше за чотири дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси у вівторок виросли вперше за чотири дні

Фондовий ринок
110
Європейські фондові індекси виросли на 0,7-2% за підсумками торгів у вівторок вперше за чотири дні на очікуванні зниження Федеральною резервною системою США базової процентної ставки, повідомляє агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 збільшилося на 0,8% - до 199,01 пункту.
Підтримку ринку надало очікування того, що ФРС може знизити базову процентну ставку до рекордного мінімуму. Ці очікування нівелюють побоювання щодо подальшого поглиблення рецесії, що може негативно позначитися на корпоративних прибутках.
"Це питання - яке рішення прийме ФРС з оглядкою на економіку, - відзначив менеджер з інвестицій Daiwa Asset Management Грегор Смит. - Настрій учасників ринку більше позитивний, ніж кілька тижнів тому. Ми очікуємо поліпшення "ведмежого ринку" найближчим часом".
Як уже повідомлялося, ФРС у вівторок прийняла рішення про встановлення цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних, говориться в документі за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC). Аналітики очікували зниження ставки до 0,5% з 1% річних.
Котирування цінних паперів Siemens AG й BASF SE виросли на 2,3% й 4,3% відповідно, вони стали лідерами зростання серед акцій компаній, не менш 20% продажів яких доводиться на США.
Акції BHP Billiton Ltd. подешевіли на 2,1%, Rio Tinto Group - на 2,6% через зниження вартості міді на торгах у Лондоні, що обумовлено даними про зростання запасів металу на складах. Свинець, нікель та олово також дешевшають.
Тринадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 16 грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас