Ющенко: Дефіцит держбюджету за підсумками 2008 р. складе 29,4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Дефіцит держбюджету за підсумками 2008 р. складе 29,4 млрд грн

Казна та Політика
617
Консолідований дефіцит держбюджету за підсумками 2008 р. з врахуванням дефіциту бюджету Пенсійного фонду прогнозується у розмірі 29,4 млрд грн.
Про це Президент України Віктор Ющенко заявив сьогодні на нараді з головами місцевих держадміністрацій, передає кореспондент РБК-Україна.
Глава держави уточнив, що при цьому недоотримання доходів загального фонду держбюджету в листопаді ц.р. склало 2 млрд грн, а в грудні прогнозується у розмірі 5 млрд грн.
Перевиконання загального фонду держбюджету за підсумками року, за словами Президента, прогнозується у розмірі 2 млрд грн. "Таким чином, непокритими залишаються 16 млрд грн бюджетного дефіциту, а з врахуванням дефіциту Пенсійного фонду - 29,4 млрд грн за підсумками року. Насторожує той факт, що урядом до цих пір не визначено джерело фінансування цього дефіциту", - сказав Ющенко.
Глава держави також відзначив, що згідно даним Мінфіну в Україні продовжує рости кількість місцевих бюджетів, що не виконують план. Так, у жовтні їхня кількість складала 201, в листопаді - 425, в грудні Мінфін прогнозує, що план зборів буде не виконаний 598 місцевими бюджетами.
Також Ющенко повідомив, що інфляція за підсумками грудня 2008 р. в Україні прогнозується в межах 1,5%, а в річному численні інфляція складе 22%.
Крім того, рівень невиплат за кредитними зобов'язаннями, зокрема за іпотечними кредитами, в Україні досяг 25%, повідомив Президент. "Тому ми повинні домовитись про максимально ритмічне обслуговування операцій і зберігати розумний підхід, там, де є можливість - підключивши ресурси рефінансування і реструктуризації", - відзначив Президент. "Необхідно пам'ятати, що у результаті за інтересами як кредитора, так і дебітора стоять прості люди", - підкреслив Ющенко.
Раніше глава держави заявляв, що дефіцит державного бюджету в 2008 р. може скласти 25,1 млрд грн. У свою чергу міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляв, що дефіцит держбюджету за підсумками 2008 р. буде менше запланованого показника в 18 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас