"Ъ": КМДА поза конкуренцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": КМДА поза конкуренцією

Казна та Політика
1067
Учора в Антимонопольному комітеті (АМКУ) за участі підприємців і голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Леоніда Черновецького відбулося засідання на тему обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги.
Під час нього було ухвалено рішення про порушення АМКУ справи відносно КМДА за ознаками антиконкурентних дій при підвищенні тарифів на послуги ЖКГ для юридичних осіб. Якщо адміністрація не скасує свої рішення, у комітеті мають намір звернутися в суд. Втім, пан Черновецький заявляє, що "готовий судитися до посиніння".
В АМКУ вчора пройшли слухання на тему обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги в Києві для юридичних осіб. На них були присутні представники приватного бізнесу, а також голова КМДА Леонід Черновецький.
Нагадаємо, 30 жовтня депутати Київради підтримали ініціативу пана Черновецького та ухвалили рішення підвищити тарифи на комунальні послуги для столичних підприємств, звільнених від сплати ПДВ, гральних і розважальних закладів, розташованих у центрі міста, в 5-10 разів. У той же день воно було закріплено розпорядженням КМДА №1488. Однак 20 листопада президент Віктор Ющенко скасував його. На його думку, голова КМДА підвищив тарифи необґрунтовано. 27 листопада адміністрація видала нові розпорядження про підвищення тарифів на тепло- і водопостачання для юридичних осіб з 1 грудня в 1,08-9,5 рази.
В. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко заявив, що, ухвалюючи рішення щодо підвищення тарифів, КМДА створила "антиконкурентні умови, поставивши окремі юрособи в привілейоване становище". Крім того, на думку членів АМКУ і підприємців, Київська міськадміністрація порушила порядок оприлюднення та обговорення із громадськістю рішень КМДА про підвищення тарифів. Зокрема, відповідні проекти розпоряджень були оприлюднені за 7 днів до їх підписання, тоді як законодавство передбачає 30-денне обговорення.
Леонід Черновецький всі звинувачення на свою адресу відкидав. - Президент скасував ваші колишні розпорядження як неконституційні. А ви прийняли такі ж нові, - обурювався один з підприємців.
- Всі мої рішення законні і справедливі. Я - кращий юрист України, оскільки керуюся божими засадами, - парирував мер.
- Чому рішення оприлюднені без попереднього обговорення, усього за сім днів до прийняття? - втрутився в дискусію Мельниченко.
- Сьогодні дам доручення своїм людям, і ми створимо з вами робочу групу для обговорення будь-яких проблем, - пообіцяв Черновецький.
За підсумками засідання було ухвалено рішення про порушення справи відносно КМДА за ознаками антиконкурентних дій. Якщо КМДА не скасує свої розпорядження, АМКУ має намір звернутися в суд.
Черновецького така перспектива не лякає. - Я радий. Мені подобаються всі ваші рішення. Буду судитися до посиніння і виграю всі суди, оскільки на моєму боці бог, - заявив він після слухань. <\p>
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас