Балога: Ющенко не підпише держбюджет, якщо в ньому не будуть передбачені видатки на вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Ющенко не підпише держбюджет, якщо в ньому не будуть передбачені видатки на вибори

Казна та Політика
1191
Президент України Віктор Ющенко не підпише держбюджет-2009, якщо в ньому не будуть передбачені видатки на позачергові парламентські вибори. Про це заявив глава Секретаріату президент Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.
"Президент сподівається, що цьому тандему (уряду і парламенту) все ж вдасться стабілізувати економічне становище держави. Однак як стимул до результативної роботи у державному бюджеті наступного року мають бути передбачені видатки на позачергові вибори. Без цієї статті глава держави не підпише бюджет, щоб реальність переобрання Верховної Ради була вагомим застереженням для майбутньої коаліції від популізму, бездіяльності та безвідповідальності", - сказав він.
В.Балога також підкреслив, що коаліція, як того вимагає Конституція, не створена ні за формальними, ні за реальними параметрами. "Нинішній союз у Раді – по суті, йдеться про арифметичну суму голосів депутатів, у тому числі і з несумісних між собою фракцій – винятково ситуативний. Це такий собі депутатський клуб за інтересами, які поки що далекі від інтересів держави. Він не може бути опорою новообраному голові ВР Володимиру Литвину доти, поки не будуть проголошені об"єднавчі цілі, які визначатимуть зміст і характер діяльності нової коаліції. Інакше друге спікерство Володимира Михайловича дуже нагадуватиме фінал головування у Раді його попередника: не спираючись на більшість, Арсеній Яценюк не зміг мобілізувати парламент на роботу і врешті-решт був знятий із посади", - сказав глава Секретаріату президента.
В.Балога наголосив, що у Верховній Раді має бути сформована дієва, стала більшість із щонайменше 226 депутатів, які власноручними підписами засвідчать свою згоду працювати в такій коаліції на весь період її існування. Інакше вищий законодавчий орган держави залишатиметься недієздатним, яким він є нині, після розпаду коаліції БЮТ і НУ-НС. У такому разі переобрання парламенту знову стане актуальним, і Президент цілком може відновити дію свого указу про розпуск парламенту, додав В.Балога.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас