Польський уряд доплатить власникам будинків за утеплення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський уряд доплатить власникам будинків за утеплення

Енергетика
474
Уряд Польщі з наступного року планує повертати 20% вартості проведеної модернізації для утеплення приватного або житлового будинку.
Як пише газета Polska, також з наступного року кредит на утеплення житла можна буде одержати на 30, а не 10 років, як раніше.
Крім цього, відповідно до нового закону, кожен охочий утеплити власне житло зможе взяти кредит без власного внеску, що раніше був потрібний в обсязі не менше 20% загальної вартості модернізації.
За підрахунками експертів, утеплення будинків, що найчастіше досягається заміною старих вікон і дверей на сучасні та встановленням нових систем опалення, дозволить заощадити 30% на оплаті рахунків за тепло.
"За рік це може бути навіть кілька тисяч злотих (1 долар коштує близько 3 злотих)", - відзначає газета.
Polska відзначає, що дофінансування передбачено також для житлових будинків, яким, крім стандартної 20% компенсації, уряд додатково виплатить 15% загальної вартості утеплення.
За даними експертів, 15% тепла можна зберегти завдяки модернізації системи опалення. Ще 20-30% - завдяки заміні вікон і дверей, а також утепленню даху та стін будинку.
Газета також відзначає, що утеплені будинки дозволять не тільки заощадити кошти їхнім власникам, але й вигідні державі в цілому, оскільки дозволять заощаджувати значні кошти на виробництво енергії.
"Якби всі будинки в Польщі були утеплені, за рік можна заощадити 10 млн. тонн вугілля", - пише газета.
За даними статистики, у Польщі 4 мільйони квартир у панельних будинках, половина з яких вимагає замінити системи опалення та утеплення.
Утеплення також потребують додатково 1,2 млн. квартир, побудованих близько 100 років тому.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас