Тимошенко: Держбюджет-2009 буде прийнято до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Держбюджет-2009 буде прийнято до кінця року

Казна та Політика
507
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що держбюджет-2009 буде прийнятий до кінця 2008 р.
Про це вона заявила сьогодні на нараді в Кабміні, передає кореспондент РБК-Україна.
При цьому прем'єр підкреслила, що держбюджет-2009 буде "надзвичайно важким". "Ми не спостерігаємо відновлення світових ринків металопродукції, сільгосппродукції, хімії. Але разом з тим ми повинні дати країні стабільність і надійність", - сказала вона.
Тимошенко також повідомила, що сьогодні вранці провела зустріч із головою Верховної Ради Володимиром Литвином, на якій запропонувала прийняти раніше внесений проект держбюджету-2009 на цьому тижні. Прем'єр також запропонувала, щоб профільні парламентські комітети дали уряду необхідні доручення і зауваження, з урахуванням яких на наступному тижні можна буде прийняти уточнений варіант держбюджету.
Говорячи про роботу Верховної Ради, Тимошенко відзначила, що нова парламентська коаліція де-юре і де-факто "працює і дає результат". "Минулого тижня з'явилося відчуття, що Верховна Рада запрацювала стабільно. Приймаються необхідні закони. Тому всі виступи окремих політиків, народних депутатів, які намагаються дискредитувати створення коаліції, направлені проти України", - заявила прем'єр-міністр.
Нагадаємо, 11 грудня 2008 р. Президент України Віктор Ющенко заявив, що ситуація з підготовкою держбюджету-2009 є складною. Президент відзначив, що йому відомі прогнозовані показники бюджету-2009 і "вони ставлять під сумнів багато речей економічного характеру". Зокрема, зайнятість населення та виконання соціальних стандартів. Ющенко висловив надію, що голова В.Литвин забезпечить роботу ВР і не допустить політизацію роботи парламенту, особливо сьогодні, коли невідкладно потрібно вирішувати економічні питання.
Як повідомлялося, відповідно до проекту закону про державний бюджет України на 2009 р., зареєстрованого у Верховній Раді, дохідна частина державного бюджету України на 2009 р. буде становити 285 млрд грн, видаткова - 302,4 млрд грн. Зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) заплановано на рівні 6%. Дефіцит основного фінансового документа країни буде становити 1,4% від розміру ВВП, а показник інфляції в проекті державного бюджету закладений на рівні 9,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас