Тимонькін: У середньостроковій перспективі гривня зміцниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимонькін: У середньостроковій перспективі гривня зміцниться

Валюта
6300
Голова "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін вважає, що курс національної валюти практично стабілізувався і найближчими місяцями зміцниться до 7 грн./дол. Про це банкір розповів в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".
"Курс практично вже зупинився. Дорожчий долар не потрібен нікому. На ринку вже немає істерики "дай долар", коли були заявки на 500-700 млн., там стало набагато спокійніше. І надалі напруга спадатиме", - впевнений Тимонькін.
Як відзначив голова правління "Укрсоцбанку", при обмеженні доларового кредитування намітився дефіцит гривні, що має вплинути і на ціну національної валюти.
Борис Тимонькін відзначив тенденцію до зростання депозитів в гривні. "Чим це пояснюється? Вважаю, народ дуже перенервував через курс гривні. А тепер стало зрозуміло, що курс уже досяг певної межі, мало хто кидається купувати валюту - дорого", - розповів банкір. За його словами, також збалансувався міжбанківський валютний ринок, відбулося значне зниження експорту, імпорт істотно знизився, "тому і в імпортерів немає особливого інтересу переплачувати за долар".
"Нині дуже важливо підтримати цю тенденцію, показавши населенню й бізнесу, що курс далі не падає, - переконаний голова правління "Укрсоцбанку". - Адже якщо він далі не падає, людині, в якої залишилася гривня, безглуздо купувати долар".
Тимонькін вважає, що курс 7,50 для гривні є "об’єктивно низьким", і впевнений, що в середньостроковій перспективі, через кілька місяців, гривня зміцниться до 7 грн./дол.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас