Тимошенко прогнозує ліквідацію заборгованості з зарплати шахтарям до 17 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко прогнозує ліквідацію заборгованості з зарплати шахтарям до 17 грудня

Казна та Політика
85
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прогнозує ліквідацію заборгованості шахтарям із зарплати до 17 грудня.
Про це вона сказала на брифінгу.
"У понеділок-вівторок наступного тижня всі затримки з заробітної плати шахтарям будуть припинені й всі гроші заробітної плати, які зараз заборгували шахтарям, будуть сплачені, причому, як це передбачено тарифними сітками, в повному обсязі", - сказала Тимошенко.
Вона не уточнила розмір наявної заборгованості з зарплати шахтарям.
Прем'єр зазначила, що через світову фінансову й економічну кризу втрачено ринки збуту для української металопродукції, і метзаводи працюють на низькій потужності, із завантаженням на 30-40%.
У зв'язку з цим вони скоротили споживання електроенергії й виникли проблеми з реалізацією енергетичного й коксівного вугілля, як результат, - шахти не отримували кошти, через що виникла заборгованість зі зарплати шахтарям.
Зі слів Тимошенко, уряд вирішив питання фінансування вугільників шляхом нагромадження певного держрезерву енергетичного вугілля для Міністерства палива й енергетики.
"Сьогодні ми маємо вже певний накопичений державний резерв енергетичного вугілля, і сьогодні ми змогли перерахувати кошти за це вугілля на всі шахти", - сказала прем'єр.
Тимошенко висловила впевненість, що Кабмін і надалі буде знаходити ефективні оптимальні рішення для подолання світової фінансової кризи в Україні.
Як повідомляло агентство, у листопаді Міністерство вугільної промисловості заявляло про 426 млн. гривень боргу енергогенеруючих компаній за поставлене вугілля й про борг 100 млн. гривень підприємств гірничо-металургійного комплексу за коксівне вугілля.
Зі слів заступника міністра вугільної промисловості Юрія Ященка, Тимошенко доручила Національному банку вирішити питання щодо кредитування Ощадбанком і Укрексімбанком енергогенеруючих компаній у розмірі близько 500 млн. гривень для погашення боргу за вугілля.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас