Аграрії Криму змушені в збиток собі продавати зерно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії Криму змушені в збиток собі продавати зерно

Аграрний ринок
289
Кримські аграрії змушені в збиток собі продавати зерно - комерційні банки вимагають термінової виплати кредитів, передає Start.Crimea.ua.
В умовах нинішньої економічної кризи кримські аграрії продавати своє зерно не поспішають. Намагаються притримувати його в складах і чекають підвищення ціни на продукцію. Аграрії відзначають, що продають зерно тільки за гострою необхідністю, щоб розплатитися з кредитами й виплатити зарплату робітником.
Як повідомляють в Українській аграрній конфедерації, на сьогоднішній день всі комерційні банки країни фактично загнали фермерів у кут - вимагають термінової виплати кредитів. І це незважаючи на домовленості Кабміну з банками відстрочити виплату до червня 2009 р. Регламентувати й контролювати питання з відстрочкою кредитів для аграріїв зобов'язаний Національний банк, що дотепер цим питанням не зайнявся, відзначають в УАК. У самих же банках запевняють, що кредити продовжують, але не всім, і пояснюють: не вистачає ресурсів, немає чітких умов подібних операцій, прописаних Нацбанком.
На засіданні Верховної Ради був прийнятий проект підтримки АПК, в якому є обов'язкова умова - надання особливих умов і кредитів для сільгоспвиробників.
Сільгоспвиробники, крім реалізації врожаю п.р., всерйоз стурбовані й тим, як виростити й зберегти врожай майбутнього року. Для цього будуть потрібні нові кредити.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас