Відсотки по кредитах банкам підвищувати не можна, але тільки... в нових договорах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсотки по кредитах банкам підвищувати не можна, але тільки... в нових договорах

Кредит&Депозит
2376
Норма про заборону банкам підвищувати в односторонньому порядку відсотки по кредитах буде діяти лише відносно кредитних угод, укладених після вступу в силу закону, що передбачає введення такої норми.
До кредитних угод, укладених до цього строку, дана норма застосовуватися не буде.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам автор законопроекту "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України (про заборону банкам змінювати умови договору банківського вкладу і кредитного договору в односторонньому порядку)" Борис Тарасюк.
Він відзначив, що пропонував у документі варіант, при якому норма про заборону одностороннього підвищення процентних ставок по кредитах поширювалася б і на раніше укладені кредитні угоди, однак його не підтримали депутати.
“Зал із цим не погодився... Реально зміст закону полягає в тому, що з моменту початку його дії банкам в односторонньому порядку забороняється змінювати умови угоди”, - сказав Тарасюк.
Разом з тим він відзначив, що на сьогоднішній день проблеми, що виникають у випадках односторонньої зміни банками умов кредитних угод, повинні вирішуватися в судах.
На питання, чи підпише, на думку Тарасюка, цей закон Президент, він відповів: "Виходячи з того, що частина фракції НУ-НС, що слухає Президента, не голосувала за цей закон, мабуть, це можна трактувати як те, що Президент не підпише цей закон. Але я не можу говорити із упевненістю, що Президент зробить, а що - ні”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас