Керівництво General Motors найняло радників з банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво General Motors найняло радників з банкрутства

580
Американська корпорація General Motors найняла зовнішніх радників з питань банкрутства, однак правління підприємства вкотре заявило, що банкрутство не є кращим вибором для проблемного автомобілевиробника, повідомляє Reuters.
"Ми говорили увесь час: правління розглянуло можливість банкрутства і вирішило, що це не буде життєздатним вибором. Керівництво продовжує часто зустрічатися і зважує всі варіанти, зберігаючи відповідних радників на випадок будь-яких непередбачених обставин", - відзначив представник GM Тоні Сервоне.
GM лобіює одержання значної частини пакета порятунку американського автопрому в розмірі $14 млрд., що був виділений конгресом США. Компанія попередила, що вже до кінця грудня зіткнеться із серйозною нестачею готівки, якщо до цього часу не прийдуть гроші від федерального уряду.
Незважаючи на відсутність бажання провести процедуру банкрутства, GM зберіг у себе відповідних радників, серед яких фахівець із банкрутства Харві Міллер (Harvey Millar) з нью-йоркської юридичної фірми Weil Gotshal & Manges LP. Крім нього і деяких інших фахівців, автовиробник залишив у своєму офісі радників зі реструктуризації з Evercore Partners та Blackstone Group.
Інший американський автомобілебудівник, Chrysler LLC, також підтвердив факт того, що він зберіг юридичну фірму Jones Day як радника з банкрутства і найняв інших фахівців цього профілю для забезпечення всебічного аналізу можливих варіантів. Так, компанія найняла Jones Day після того, як конгресмени порадили керівництву американських автовиробників розглянути можливість банкрутства своїх підприємств у випадку, якщо вони хочуть одержати гроші платників податків.
Криза з готівкою сильно загострилася в GM і Chrysler, тоді як компанія Ford Motor Co. має менше проблем із грішми через більш сильну касову позицію. Правда і вона звернулася до американських законодавців із проханням забезпечити їй резервну кредитну лінію, щоб захиститися від погіршення стану американського автопрому або ж краху GM та Chrysler.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас