Citigroup та UBS викуповують цінні папери на 30 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup та UBS викуповують цінні папери на 30 млрд. дол.

Фондовий ринок
649
Citigroup та UBS погодилися на зворотний викуп ризикованих привілейованих акцій з аукціонною ставкою на загальну суму до $30 млрд. за вказівкою регуляторів фінансового ринку.
Комісія цінних паперів і бірж США (SEC) схвалила пропозиції обох банків про здійснення зворотного викупу, які відбулись за попередніми угодами в серпні. Біржові регулятори в Техасі і Нью-Йорку також оприлюднили деталі фінальних угод з банками.
Десятки тисяч клієнтів банку купили привілейовані акції з аукціонною ставкою до того, як у лютому впав $330 мільярдний ринок паперів з аукціонною ставкою. Нові угоди стали найбільшим поверненням грошей клієнтам в історії SEC, заявив в офіційному зверненні голова комісії Крістофер Кокс (Christopher Cox).
Ні Citigroup, ні швейцарський UBS, не підтвердили і не спростували факт правопорушень.
Нью-Йоркський Citigroup погодився на зворотний викуп акцій на суму $7 млрд. у постраждалих покупців, UBS викупив цінні папери на суму $22,7 млрд. У результаті тривалого розслідування регулятори прийшли до висновку, що принаймні дев'ять інвестиційних банків ввели в оману своїх клієнтів відносно ризиків цінних паперів з аукціонною ставкою. Всі вони погодилися на зворотний викуп паперів на загальну суму понад $50 млрд.
На думку регуляторів, тисячі приватних інвесторів зазнали збитків по цінних паперах з аукціонною ставкою, які можуть бути реалізовані за готівку, після катастрофи ринку паперів з аукціонною ставкою в лютому цього року.
Постанови про зворотний викуп цінних паперів були направлені Bank of America, RBC Capita lMarkets, MorganStanley, JPMorgan, Wachovia, MerrillLynch, GoldmanSachs, DeutscheBank і CreditSuisse.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас