Львівський автобусний завод призупинив свою роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівський автобусний завод призупинив свою роботу

1167
Львівський автобусний завод призупинив свою роботу. Як повідомили працівники заводу, керівництво про такі заходи проінформувало їх напередодні.
Зокрема, співробітники відправлені до відпустки за свій рахунок з 12 грудня 2008 р. по 29 січня 2009 р.
Сьогодні ж 400 працівників заводу, які не погодилися з такими заходами, прийшли на роботу, але керівництво заводу не пустило їх через прохідну. Унаслідок, вони заявили про намір оголосити страйк і перекрити рух по вул. Стрийській у Львові, якщо їх 15 грудня не пустять на завод. Сьогодні на свої робочі місця пройшло лише керівництво заводу, скориставшись іншою прохідною.
Керівник профкому заводу Марія Красневич повідомила, що для початку страйку співробітники чекають вирішення трудового арбітражу. За її словами, діяти потрібно в рамках закону.
Відзначимо, заборгованість із заробітньої плати на Львівському автобусному заводі станом на 1 грудня ц.р. досягла 6,69 млн грн, збільшившись за місяць на 1 млн грн. Заборгованість з виплати зарплати на підприємстві існує з квітня 2008 р. Вказана сума заборгованості із заробітньої плати є максимальною в області. На заводі працюють близько 1 тис. людей.
Як повідомлялося, 10 грудня ц.р. голова львівської ОДА Микола Кмить запропонував китайцям придбати Львівський автобусний завод. Про це він заявив під час зустрічі з Надзвичайним і повноважним послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжоу Лі.
"Ми готові посприяти в тому, щоб автобусний завод був викуплений у нинішніх власників - росіян", - сказав він. М.Кмить додав, що зараз завод не в кращому стані, але новому власнику можна буде повернути заводу його минулу потужність.
"ЛАЗ" - всесвітньо відомий бренд, історія якого почалася в минулому столітті. Заснований в 1945 році, вже в середині 50-х років він почав випускати автобуси, аналогів яким не було не тільки в Європі, але і світі. Конструкції, розроблені львівськими інженерами, ставали ноу-хау в автобусобудівництві.
Спеціально розроблені автобуси "ЛАЗ" використовувалися в аерокосмічній індустрії для доставки космонавтів до стартового майданчика. Випуск автобусів "ЛАЗ" в 70-х роках минулого сторіччя досягав 13 000 тис. од. на рік. За це завод був занесений до "Книги рекордів Гіннеса".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас