Черновецький подав у суд на Нафтогаз за холодні батареї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький подав у суд на Нафтогаз за холодні батареї

Енергетика
1100
Сьогодні Київська міська державна адміністрація подала позов у Господарський суд Києва до НАК “Нафтогаз України” та “Укртрансгаз” з вимогою заборонити здійснювати дії з відключення газопостачання, а також відновити подачу тепла ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам Київський міський голова Леонід Черновецький.
“Тільки що я підписав претензію “Нафтогазу”, і о 14.00 я продемонструю рішення (сподіваюся на суд), за яким іменем України “Нафтогазу” буде заборонено відключати киян від тепла. Сподіваюся, що протягом декількох днів ми цю проблему закриємо. Я шкодую, що політика превалює над економікою”, - сказав він.
Черновецький також заявив, що Київ не винен “Нафтогазу” жодної копійки. “Сьогодні мова йде про те, що “Нафтогаз” винен “Київенерго” 250 млн. грн. Вони відмовляються проводити залік і вимагають, щоб борг в 200 млн. грн. був погашений у грошах. Це шахрайське рішення, не державне”, - додав він.
За словами мера, “Київенерго” приватизовано минулою державною адміністрацією і не підкоряється мерові.
Як повідомляв УНІАН, 11 грудня АК "Київенерго" припинила гаряче водопостачання в адміністративні будівлі, житлові будинки зони теплопостачання ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.
У компанії відзначили, що до таких кроків привело обмеження газопостачання АК "Київенерго" через відсутність грошових надходжень від КМДА на компенсацію різниці економічно обґрунтованих витрат на виробництво і тарифів на теплову енергію.
АК "Київенерго" не зможе відновити гаряче водопостачання доти, поки Київська міська державна адміністрація не перерахує компанії заборгованість з компенсації різниці в тарифах і не поліпшить платіжну дисципліну бюджетних і комунальних організацій. Про це 12 грудня УНІАН заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
За його словами, компанія технічно готова постачати місто гарячою водою, однак через зниження ДК "Газ України" тиску в розподільних газопроводах, що живлять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, ухвалено рішення направляти газовий ресурс винятково на опалення.
Він повідомив, що в цей час між енергокомпанією і власником ресурсу газу ведуться переговори, на яких ДК "Газ України" висунув умову повного погашення заборгованості за газ, спожитий в поточному опалювальному періоді, і забезпечення 100% оплати за газ, що буде спожитий у грудні.
"ДК "Газ України" вимагає погасити 380 млн. грн. боргу і сплатити 100 млн. грн з прогнозного споживання газу в грудні. Це астрономічна сума для компанії, і без міста (КМДА) ми не зможемо змінити ситуацію", - сказав Соколовський, уточнивши при цьому, що, за розрахунками компанії, КМДА повинна перерахувати "Київенерго" 380 млн. грн. на компенсацію різниці в тарифах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас