Профспілки готові бути посередниками між банками і позичальниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки готові бути посередниками між банками і позичальниками

Кредит&Депозит
662
Профспілки готові виконувати роль посередників між банками і позичальниками, у тому випадку, якщо мова йде про нездатність виплачувати кредити на життєво важливі речі через втрату роботи. Про це повідомив голова Федерації профспілок України Олександр Щурик.
"Ми раді, що міністр фінансів Віктор Пинзеник підтримав пропозиції профспілок озвучені ще спочатку фінансової кризи. Це, зокрема, стосується можливих компромісів між позичальниками і банками: надання позичальникам права, - за згодою банку, - погашення валютних кредитів у гривні, відстрочка погашення кредитів і зниження кредитних ставок за умови негайного погашення позичальником частини кредиту (як у гривні, так й у валюті), а також надання можливості погашення кредиту у валюті тільки "тіла" кредиту без сплати відсотків" - говорить профспілковий лідер.
"Цей останній компроміс - мораторій на виплату тіла кредиту на 12 місяців - повинен бути закріплений спеціальним антикризовим законом, і ми сподіваємося, що він буде прийнятий новоствореною парламентською більшістю", - вважають у Федерації.
Щурик заявляє, що профспілки готові виступати постійним посередником між банками і позичальниками, оскільки в умовах кризи найбільш важливий нормальний діалог всіх сторін. На його думку, сприяння компромісу між банками і позичальниками повинно стати одним з важливих напрямків роботи профспілок, оскільки це безпосередньо пов'язано із соціальним захистом трудящих, навіть якщо багато хто з них втрачає роботу.
"Ми своїх не кидаємо, - говорить Щурик, - і для нас важливо не залишати членів профспілки без захисту особливо під час важкої кризи". Разом з тим, голова ФПУ висловив співчуття, що багато профспілчан, на його думку, "утягнені зараз у політичну боротьбу і боротьбу за майно", і тому не займаються проблеми працівників найманої праці.
Як повідомлялося раніше, лідери ФПУ виступили з вимогою до держави посприяти на законодавчому рівні позичальникам, що постраждали від економічної кризи, особливо, що втратили роботу, у компромісі з банками, пропонуючи, при цьому, стати посередником між банками і трудящими.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас