ВР ухвалила зміни до держбюджету-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР ухвалила зміни до держбюджету-2008

Казна та Політика
1466
Верховна Рада ухвалила в цілому внесений урядом проект закону №3308 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2008 р. та про внесення змін до деяких законодавчих актів України". За відповідне рішення проголосували 266 депутатів (ПР – 1, БЮТ – 153, НУ-НС – 66, КПУ – 26, Блок Литвина - 20) з 440 присутніх в залі.
Законом, зокрема, передбачається:
- спрямувати до Стабілізаційного фонду біля 3 млрд грн за рахунок цільового розміщення державних цінних паперів;
- спрямувати понадпланові надходження від перевищення валових доходів над видатками НБУ (1 млрд грн) на поповнення коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, зменшивши при цьому план надходжень коштів від приватизації державного майна з 8,6 до 0,6 млрд грн;
- збільшити на 5,2 млрд грн обсяг видатків держбюджету для фінансування дефіциту Пенсійного фонду України;
- збільшити обсяг дотацій Пенсійному фонду на 1,4 млрд грн для збільшення мінімального розміру пенсій шахтарям, які відпрацювали на підземних роботах не менш як 15 років за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом міністрів; - запровадити заходи щодо стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України", збільшивши видатки на 3,2 млрд грн;
- збільшити видатки Центральній виборчій комісії на забезпечення проведення позачергових виборів сільських, селищних, міських голів.
Законом також пропонується списати "Нафтогазу України" пеню та штрафні санкції визначені контролюючими органами за порушення податкового та митного законодавства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас