Нафта подорожчає наступного тижня через скорочення ОПЕК обсягів видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчає наступного тижня через скорочення ОПЕК обсягів видобутку

579
Вартість нафти може вирости наступного тижня через рішення ОПЕК про скорочення обсягів видобутку, повідомляє агентство Bloomberg.
Збільшення вартості нафти очікують 20 з 38, або 53% експертів, що взяли участь в опитуванні. Тринадцять респондентів, або 34%, прогнозують підвищення цін, і ще п'ять осіб вважають, що значних змін не відбудеться. Минулого тижня 49% респондентів очікували зниження вартості нафти.
Дане опитування було проведено до того, як стало відомо про те, що переговори із приводу прийняття плану порятунку автомобільної промисловості в США провалилися.
Очікування підвищення цін на нафту пов'язані з тим, що країни-члени ОПЕК можуть ухвалити рішення щодо скорочення обсягів видобутку за підсумками засідання 17 грудня.
Голова лівійської National Oil Corp. (NOC) Шокрі Ганем заявив, що ОПЕК необхідно прийняти рішення про значне скорочення квот на видобуток нафти на засіданні 17 грудня для того, щоб створити передумови для зростання нафтових цін.
"Ринок може почати відновлюватися після 17 грудня, якщо ОПЕК досить сильно скоротить видобуток", - відзначив аналітик Citi Futures Perspective Тім Еванс.
Ціна січневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI виросла з початку тижня на 11% і торгується в п'ятницю на рівні $45,48 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас